Preskoči na glavni sadržaj

Montažne kuće - Larisa

Baš prije par dana je bila montaža kuće Larisa u mjestu Peskovec, nedaleko od Vrbovca. Radi se o Domprojektovoj tipskoj kući, jednoj od najprodavanijih kuća iz standardne ponude, s tim da je investitorica odlučila dodati i garažu. Već kao i prema običaju montaža je prošla besprijekorno. Pisao sam o obradama CNC strojem i njegovoj preciznosti na 1/10 mm. Naravno da takva preciznost rezultira i besprijekornim uklapanjem zidnih elemenata na njihovo mjesto.

Kuća je građena u sistemu Euro, vrlo kvalitetnom i certificiranom zidu. Da, sistem Euro je jedan od niza certificiranih sistema gradnje za koje je Domprojekt dobio Europsku tehničku ocjenu (ETA) i za njega investitorima može izdati certifikat CE. Wow!! Veliki iskorak za Domprojekt i težak zadatak za sve proizvođače koji prate naš rad :) Sad možemo izvoziti na tržište Europe bez dodatnih zahtjeva pojedinih država. Čini mi se da je to i za naše domaće kupce veliki plus, jer je ovo poseban certifikat koji garantira visoku kvalitetu proizvoda i proizvodnog procesa, visoke kompetencije djelatnika i njihove ambicije. Važno je raditi s uspješnom tvrtkom :)

U nastavku teksta je slika gdje možete vidjeti tlocrtni raspored i u stvarnom životu :) Na vrhove zidova je postavljena parna brana, preko nje se postavljaju rešetkasti krovni nosači. Parna brana se spaja u jednistvenu ovojnicu oko stambenog dijela građevine. Rešetkaste nosače radimo u sistemu Wolf. Radi se o jednoj velikoj austrijskoj korporaciji koja dugi niz godina proizvodi ježaste metalne spojne pločice i imaju razvijen cijeli ekosistem za njihovu primjenu. Prvi korak u projektiranju je upotreba njihovog softwarea, gdje se mogu iscrtati i proračunati najjednostavniji i najsloženiji tipovi nosača i sustavi nosača. Mogu se projektirati oplate, tribine, zidovi, svi mogući tipovi krovišta, stropovi i slično. Iz softwarea se dobiva file koji se šalje na CNC stroj na obradu, nacrti nosača sa svim pozicijama spojnih sredstava i krojna lista s oznakom i prikazom obrade svakog pojedinog elementa. Slijedi sortiranje obrađenih elemenata, njihova impregnacija, sastavljanje u nosače, postavljanje spojnih sredstava i njihovo utiskivanje. Ovi rešetkasti nosači su specifični po tome što se radi o jednoslojnim nosačima. Ranije su se radili nosači iz tri (ili više) slojeva i spajali čavlima. Npr., ova kuća Larisa ima 57 pozicija (tj. različitih) rešetkastih nosača.

Prednost ovakvog tipa krovišta je i u tome što nije potrebno raditi stropnu ploču. Donji pojas rešetkastog nosača je zapravo element na koji se postavljaju letva i završno knauf. Montaža je također vrlo brza, pa već u jednom danu imamo postavljene zidove i krovište obiteljske kuće. U samoj fazi projektiranja se vodi računa i o duljini pokrivanja, pa uz plan letvanja i krovopokrivački radovi protječu bez poteškoća.

Danas je bila montaža individualne kuće u Vinkovcima, a vrlo brzo (ovaj tjedan) ide kuća i u Samobor.. Vrlo je dinamično kod nas u Domprojektu :) Za naše potencijalne kupce je izvrsno što uvijek imamo više otvorenih gradilišta koja se mogu posjetiti i iz prve ruke saznati sva iskustva o gradnji s nama. Dođite, upoznajte nas i iskoristite prednosti koje pruža montažna gradnja drvom ;)

Montažne kuće: Larisa

Komentari

  1. Kad će novosti? S nestrpljenjem čekamo novi uradak :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Poštovana, radimo na izradi novih sadržaja. Uslijed preuzetih obaveza, autor bloga još nije dostavio nove materijale. Nadamo se vrlo uskoro ;)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Montažna kuća Sara

Lijepa Sara u Požegi je u završnoj fazi uređenja okoliša i spremna je za useljenje. Kuća na brežuljku s pogledom na grad građena je u sistemu Euro, ima detalje oblaganja kamenom, te pruža sve prednosti energetski učinkovite gradnje drvom.
Sistem Euro je sistem gradnje kojeg odlikuju iznimna izolacijska i konstruktivna svojstva.
Na zaseban konstruktivni dio se dodaje potkonstrukcija debljine 5 cm unutar koje se postavljaju instalacije. Tako se cijevni razvod vode i struje provlači kroz potkonstrukciju i uvijek se mogu lako napraviti preinake ili popravci, ne zadirući u konstruktivni sklop. S unutarnje strane sistem ima dvije ploče koje osiguravaju izvrsna zvučna, konstruktivna i protupožarna svojstva.
Vjerujem da će naši prijatelji iz Požege uživati u svim prednostima montažne gradnje.

Prezentacija tvrtke diljem Europe

Počela je nova radna godina, a kako je zimsko vrijeme izvrsno za dogovaranje poslova koji će se realizirati kad zatopli, dolaze nam i sajmovi :)
Tijekom prvog radnog tjedna pripremili smo nove uzorke naših sistema gradnje na kojima su prekrasno prikazani slojevi koji se koriste u gradnji, način spajanja zidnih i stropnih elemenata, te elemenata krovišta.
Dečki su složili uzorke i promidžbene materijale i sve je spremno za priredbe koje će se održati naredna dva tjedna u Münchenu, Grazu i Bolzanu.
Münchenski sajam se održava na dvogodišnjoj bazi i riječ je o jednoj od najvećih svjetskih priredbi na kojoj je čast sudjelovati. Sva najnovija svjetska dostignuća u području građevinarstva mogu se vidjeti upravo u Münchenu, pa je to izvrsna prilika i našem stručnom timu za upoznavanje novih tehnologija. Domprojekt je uvijek ukorak s novim tehnologijama, pa naši kupci mogu biti sigurni da će kod nas dobiti materijale iz premium segmenta i podršku stručnog tima koja je na najvišoj razini. K…