Preskoči na glavni sadržaj

Dan otvorenih vrata Kerestinec

U subotu 10.12.2016. održan je naš Dan otvorenih vrata u Kerestincu. Bio je to prekrasan dan za obilježavanje kraja ove iznimno uspješne 2016. godine. Zaista, 2016. godina je bila po količini posla koji je iza nas još jedna u kojoj smo gradnju drvom podigli na novu razinu. Montažne kuće su sve popularnije u Hrvatskoj i inozemstvu, a zahvaljujući ambicioznoj ekipi iz Domprojekta, naše kuće i zgrade danas dominiraju u Sloveniji, Austriji, Njemačkoj, Italiji, Švicarskoj, Francuskoj, a uskoro i u Luksemburgu. Mnogo je ovdje različitih regulativa koje je potrebno poznavati, ali sve nas povezuje ljubav prema drvu, ekološka osviještenost i energetska učinkovitost.

Visoka tehnologija koju donosimo iz Hrvatske jako je cijenjena među stranim investitorima, a napredak koji svakodnevno ostvarujemo u svim područjima rada podiže veliku prašinu među uspavanim europskim proizvođačima. Baš sam nedavno bio u malom mjestu u sjevernoj Austriji i sreo u trgovini čovjeka čija firma se također bavi gradnjom montažnih kuća, ali i proizvodnjom ponajboljih spojnih sredstava za krovišta. Njegov izraz lica kad je shvatio da sam tu poslom i da smo došli raditi samo par km od njihove tvornice je bio neprocjenjiv. Konkurentni smo i kvalitetni.

Pripremali smo se dosta intenzivno za Dan otvorenih vrata. Trebalo je opremiti kuću i pokazati mogućnosti individualnosti u montažnoj gradnji. Pokazati da se ne radi o objektima za privremeni smještaj, nego o visokokvalitetnim, luksuznim objektima koji pružaju veliku ugodnost stanovanja.

Prva kuća je imala namješten dnevni sadržaj, a po ostalim prostorijama su bili stolovi za individualne sastanke. Pripremio sam i ja dosta opreme/gadgeta za zabilježavanje svih zanimljivih trenutaka, kako bismo i ljudima koji nisu bili u mogućnosti doći pokušali dočarati atmosferu i ljepotu naših objekata. Došla je ekipa iz projektiranja Petrinjska i Delkovečka i oko 9 sati je počeo briefing. Što ćemo, kako ćemo, koliko ima kvadrata i sl. Priželjkivali smo dobru posjećenost, jer se radi o objektima u neposrednoj blizini Zagreba, tek 16 km od najstrožeg centra.

Onda je počelo. Stampedo :) Nas desetak je cijelo vrijeme odgovaralo na brojne upite zainteresiranih ljudi. Fotografiranje? Snimanje? Ma nema šanse :) Jednostavno, jedva smo uspjeli izvući nekolicinu fotografija i to u trenucima hvatanja zraka :) Osjećaj je bio prekrasan, moji kolege, obitelj i ja smo bili ispunjeni srećom i ponosom. Pazite, mi smo se godinama borili s brojnim predrasudama vezanim za to hoće li vjetar otpuhati ovakve kuće i sl., a u subotu se vidjelo kako je generacija sazrijela. Oni malo stariji su prigrlili prednosti koje pruža naš sistem gradnje, a pojavljuje se i jedna nova generacija koja je odrasla prateći naš način gradnje i kojima je to logičan izbor.

Neki dan smo imali prezentaciju Domprojektove gradnje za nove generacije na zagrebačkom građevinskom fakultetu. Važno nam je biti u uskoj suradnji i s obrazovnim institucijama koje rade na edukaciji novih stručnih kadrova, kako bismo u ranoj fazi ukazali na prednosti gradnje s nama.

Dan otvorenih vrata se uz naše drage tamburaše, razdragane kolege iz firme i brojne upite zaista brzo priveo kraju. Vrata smo pritvorili, tamburaši su ostali, nastavili su nam svirati, a kako smo popili sve sokove, red je bio na malo drugačijim pićima :) Proslava i naše druženje se nastavilo duboko u noć i bilo nam se teško rastati :) Lijepo je kad radiš posao koji voliš, posao s kojim si odrastao i kad si okružen izvrsnim timom ljudi s kojima možeš odlično surađivati poslovno i privatno.

Dolazi nam prvi mjesec, 2017. godina, a s njom početak turneje po sajmovima Graz, München, Bolzano. Bit ćemo posvuda, pratite nas - uskoro stiže više informacija :)


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Montažna kuća Sara

Lijepa Sara u Požegi je u završnoj fazi uređenja okoliša i spremna je za useljenje. Kuća na brežuljku s pogledom na grad građena je u sistemu Euro, ima detalje oblaganja kamenom, te pruža sve prednosti energetski učinkovite gradnje drvom. Sistem Euro je sistem gradnje kojeg odlikuju iznimna izolacijska i konstruktivna svojstva. Na zaseban konstruktivni dio se dodaje potkonstrukcija debljine 5 cm unutar koje se postavljaju instalacije. Tako se cijevni razvod vode i struje provlači kroz potkonstrukciju i uvijek se mogu lako napraviti preinake ili popravci, ne zadirući u konstruktivni sklop. S unutarnje strane sistem ima dvije ploče koje osiguravaju izvrsna zvučna, konstruktivna i protupožarna svojstva. Vjerujem da će naši prijatelji iz Požege uživati u svim prednostima montažne gradnje. Montažna kuća Sara

Montažne kuće - Larisa

Baš prije par dana je bila montaža kuće Larisa u mjestu Peskovec, nedaleko od Vrbovca. Radi se o Domprojektovoj tipskoj kući, jednoj od najprodavanijih kuća iz standardne ponude, s tim da je investitorica odlučila dodati i garažu. Već kao i prema običaju montaža je prošla besprijekorno. Pisao sam o obradama CNC strojem i njegovoj preciznosti na 1/10 mm. Naravno da takva preciznost rezultira i besprijekornim uklapanjem zidnih elemenata na njihovo mjesto. Kuća je građena u sistemu Euro , vrlo kvalitetnom i certificiranom zidu. Da, sistem Euro je jedan od niza certificiranih sistema gradnje za koje je Domprojekt dobio Europsku tehničku ocjenu (ETA) i za njega investitorima može izdati certifikat CE. Wow!! Veliki iskorak za Domprojekt i težak zadatak za sve proizvođače koji prate naš rad :) Sad možemo izvoziti na tržište Europe bez dodatnih zahtjeva pojedinih država. Čini mi se da je to i za naše domaće kupce veliki plus, jer je ovo poseban certifikat koji garantira visoku kvalitetu

Domprojektov projektni ured je promijenio adresu

Dragi prijatelji, obavještavamo vas da je projektni ured tvrtke Domprojekt počeo s radom na novoj adresi. Možete nas pronaći u Trnjanskoj cesti 37. Telefonski broj ostaje +38514810138. Nažalost, dosad najpoznatija adresa za montažne kuće - Petrinjska 6 je nakon potresa u Zagrebu postala neupotrebljiva, a show must go on! Idemo Domprojekt!