Preskoči na glavni sadržaj

Dan otvorenih vrata Kerestinec

U subotu 10.12.2016. održan je naš Dan otvorenih vrata u Kerestincu. Bio je to prekrasan dan za obilježavanje kraja ove iznimno uspješne 2016. godine. Zaista, 2016. godina je bila po količini posla koji je iza nas još jedna u kojoj smo gradnju drvom podigli na novu razinu. Montažne kuće su sve popularnije u Hrvatskoj i inozemstvu, a zahvaljujući ambicioznoj ekipi iz Domprojekta, naše kuće i zgrade danas dominiraju u Sloveniji, Austriji, Njemačkoj, Italiji, Švicarskoj, Francuskoj, a uskoro i u Luksemburgu. Mnogo je ovdje različitih regulativa koje je potrebno poznavati, ali sve nas povezuje ljubav prema drvu, ekološka osviještenost i energetska učinkovitost.

Visoka tehnologija koju donosimo iz Hrvatske jako je cijenjena među stranim investitorima, a napredak koji svakodnevno ostvarujemo u svim područjima rada podiže veliku prašinu među uspavanim europskim proizvođačima. Baš sam nedavno bio u malom mjestu u sjevernoj Austriji i sreo u trgovini čovjeka čija firma se također bavi gradnjom montažnih kuća, ali i proizvodnjom ponajboljih spojnih sredstava za krovišta. Njegov izraz lica kad je shvatio da sam tu poslom i da smo došli raditi samo par km od njihove tvornice je bio neprocjenjiv. Konkurentni smo i kvalitetni.

Pripremali smo se dosta intenzivno za Dan otvorenih vrata. Trebalo je opremiti kuću i pokazati mogućnosti individualnosti u montažnoj gradnji. Pokazati da se ne radi o objektima za privremeni smještaj, nego o visokokvalitetnim, luksuznim objektima koji pružaju veliku ugodnost stanovanja.

Prva kuća je imala namješten dnevni sadržaj, a po ostalim prostorijama su bili stolovi za individualne sastanke. Pripremio sam i ja dosta opreme/gadgeta za zabilježavanje svih zanimljivih trenutaka, kako bismo i ljudima koji nisu bili u mogućnosti doći pokušali dočarati atmosferu i ljepotu naših objekata. Došla je ekipa iz projektiranja Petrinjska i Delkovečka i oko 9 sati je počeo briefing. Što ćemo, kako ćemo, koliko ima kvadrata i sl. Priželjkivali smo dobru posjećenost, jer se radi o objektima u neposrednoj blizini Zagreba, tek 16 km od najstrožeg centra.

Onda je počelo. Stampedo :) Nas desetak je cijelo vrijeme odgovaralo na brojne upite zainteresiranih ljudi. Fotografiranje? Snimanje? Ma nema šanse :) Jednostavno, jedva smo uspjeli izvući nekolicinu fotografija i to u trenucima hvatanja zraka :) Osjećaj je bio prekrasan, moji kolege, obitelj i ja smo bili ispunjeni srećom i ponosom. Pazite, mi smo se godinama borili s brojnim predrasudama vezanim za to hoće li vjetar otpuhati ovakve kuće i sl., a u subotu se vidjelo kako je generacija sazrijela. Oni malo stariji su prigrlili prednosti koje pruža naš sistem gradnje, a pojavljuje se i jedna nova generacija koja je odrasla prateći naš način gradnje i kojima je to logičan izbor.

Neki dan smo imali prezentaciju Domprojektove gradnje za nove generacije na zagrebačkom građevinskom fakultetu. Važno nam je biti u uskoj suradnji i s obrazovnim institucijama koje rade na edukaciji novih stručnih kadrova, kako bismo u ranoj fazi ukazali na prednosti gradnje s nama.

Dan otvorenih vrata se uz naše drage tamburaše, razdragane kolege iz firme i brojne upite zaista brzo priveo kraju. Vrata smo pritvorili, tamburaši su ostali, nastavili su nam svirati, a kako smo popili sve sokove, red je bio na malo drugačijim pićima :) Proslava i naše druženje se nastavilo duboko u noć i bilo nam se teško rastati :) Lijepo je kad radiš posao koji voliš, posao s kojim si odrastao i kad si okružen izvrsnim timom ljudi s kojima možeš odlično surađivati poslovno i privatno.

Dolazi nam prvi mjesec, 2017. godina, a s njom početak turneje po sajmovima Graz, München, Bolzano. Bit ćemo posvuda, pratite nas - uskoro stiže više informacija :)


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Montažna kuća Sara

Lijepa Sara u Požegi je u završnoj fazi uređenja okoliša i spremna je za useljenje. Kuća na brežuljku s pogledom na grad građena je u sistemu Euro, ima detalje oblaganja kamenom, te pruža sve prednosti energetski učinkovite gradnje drvom.
Sistem Euro je sistem gradnje kojeg odlikuju iznimna izolacijska i konstruktivna svojstva.
Na zaseban konstruktivni dio se dodaje potkonstrukcija debljine 5 cm unutar koje se postavljaju instalacije. Tako se cijevni razvod vode i struje provlači kroz potkonstrukciju i uvijek se mogu lako napraviti preinake ili popravci, ne zadirući u konstruktivni sklop. S unutarnje strane sistem ima dvije ploče koje osiguravaju izvrsna zvučna, konstruktivna i protupožarna svojstva.
Vjerujem da će naši prijatelji iz Požege uživati u svim prednostima montažne gradnje.

Montažne kuće - Larisa

Baš prije par dana je bila montaža kuće Larisa u mjestu Peskovec, nedaleko od Vrbovca. Radi se o Domprojektovoj tipskoj kući, jednoj od najprodavanijih kuća iz standardne ponude, s tim da je investitorica odlučila dodati i garažu. Već kao i prema običaju montaža je prošla besprijekorno. Pisao sam o obradama CNC strojem i njegovoj preciznosti na 1/10 mm. Naravno da takva preciznost rezultira i besprijekornim uklapanjem zidnih elemenata na njihovo mjesto.
Kuća je građena u sistemu Euro, vrlo kvalitetnom i certificiranom zidu. Da, sistem Euro je jedan od niza certificiranih sistema gradnje za koje je Domprojekt dobio Europsku tehničku ocjenu (ETA) i za njega investitorima može izdati certifikat CE. Wow!! Veliki iskorak za Domprojekt i težak zadatak za sve proizvođače koji prate naš rad :) Sad možemo izvoziti na tržište Europe bez dodatnih zahtjeva pojedinih država. Čini mi se da je to i za naše domaće kupce veliki plus, jer je ovo poseban certifikat koji garantira visoku kvalitetu proiz…

Prezentacija tvrtke diljem Europe

Počela je nova radna godina, a kako je zimsko vrijeme izvrsno za dogovaranje poslova koji će se realizirati kad zatopli, dolaze nam i sajmovi :)
Tijekom prvog radnog tjedna pripremili smo nove uzorke naših sistema gradnje na kojima su prekrasno prikazani slojevi koji se koriste u gradnji, način spajanja zidnih i stropnih elemenata, te elemenata krovišta.
Dečki su složili uzorke i promidžbene materijale i sve je spremno za priredbe koje će se održati naredna dva tjedna u Münchenu, Grazu i Bolzanu.
Münchenski sajam se održava na dvogodišnjoj bazi i riječ je o jednoj od najvećih svjetskih priredbi na kojoj je čast sudjelovati. Sva najnovija svjetska dostignuća u području građevinarstva mogu se vidjeti upravo u Münchenu, pa je to izvrsna prilika i našem stručnom timu za upoznavanje novih tehnologija. Domprojekt je uvijek ukorak s novim tehnologijama, pa naši kupci mogu biti sigurni da će kod nas dobiti materijale iz premium segmenta i podršku stručnog tima koja je na najvišoj razini. K…