Preskoči na glavni sadržaj

Best Buy kuće

Gradnja montažne kuće je obično jedna od naših najvećih investicija. Postavlja se pitanje kako sigurno uložiti svoj novac, i kako biti siguran da ćemo za uloženo dobiti baš ono što smo se dogovorili.

Obično nastupi detaljno ispitivanje tržišta, traženje ponuda i pokušavanje njihovog uspoređivanja. Nije jednostavno nekome tko nije usko vezan za područje građevinarstva pohvatati svu terminologiju, proceduru, materijale i sl. Kakva je sad razlika između jedne ili dvije obložne ploče, što je to KVH, a što lijepljeno lamelirano drvo, kako se računa bruto površina,... samo su neke od nedoumica koje se pojavljuju. Kad pristignu tražene ponude, treba dobro proučiti sve stavke, vidjeti što je uključeno u cijenu, je li uključen porez, prijevoz, carina. Konačna cijena svakako odražava i kvalitetu koja stoji iza cijele priče, a ne izvrsnu priliku koja se ne smije propustiti dok se cijena opet ne poveća.

U Domprojektu je imperativ imati zadovoljne kupce. Nastoji se maksimalno pojednostaviti cijeli proces projektiranja i gradnje kuće, kako bi svim generacijama ova priča bila sasvim razumljiva. Sama proizvodnja mora biti najsuvremenija, koriste se isključivo najkvalitetniji materijali, najnoviji propisi za projektiranje, software iz budućnosti - sve kako bi konačni proizvod bio najbolji u klasi. Eh, pa tad će i kupac biti zadovoljan, zar ne :) Važno je koristiti najkvalitetnije jer to sa sobom donosi i dugotrajnost, a i garancije i certifikate koje daju proizvođači pojedinih materijala. Tako je praktično svaki element kuće certificiran, pouzdan, kvalitetan i trajan. Niskom konačnom cijenom se obično pokušava plasirati proizvod od strane novijih firmi na tržištu. Nekako si mislim da u kući namjeravate provesti malo dulji period života, pa bi htjeli uvijek imati partnera s kojim se možete posavjetovati i u budućnosti i koji će zaista održati onu svoju zakonsku garanciju. Zato bi trebalo težiti tradiciji (i kvaliteti, naravno).

Sve ovo ukratko navedeno se već niz godina kod nas certificira kroz razne programe. Jedan od tih programa provjerava tko nudi najbolji omjer cijene i kvalitete na hrvatskom tržištu. Nisu tu samo hrvatski proizvođači. Ima tu i naših susjeda sa svih strana, ali još otkad postoji Best Buy Award, Domprojekt uvjerljivo odnosi pobjedu vezano za najbolji omjer uloženo/dobiveno.
Za dodjelu ove nagrade su zaduženi baš građevinari - građevinski poduzetnici, obrtnici, projektanti, itd... Radi se o jednom većem uzorku kojem se postavlja pitanje bez ponuđenih odgovora. Velika većina odgovora bila je upravo Domprojekt. To samo znači da se Domprojekt duboko ukorijenio na hrvatskom tržištu i da je njegov brand vrlo prepoznatljiv. Prepoznatljiv je po tome što od 1992. godine gradi besprijekorne montažne kuće, propagira gradnju drvom i educira javnost o njihovim prednostima. S obzirom na nagrade koje smo dobili, čini se da smo vrlo uspješni u ovom poslu.

To je ono što bih htio poručiti - treba poslušati i susjede, roditelje, ali ako se upuštaš u gradnju, poslušaj i građevinsku struku. Struka potvrđuje - Domprojekt je Best Buy ;)

Best Buy Award

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Montažne kuće - Larisa

Baš prije par dana je bila montaža kuće Larisa u mjestu Peskovec, nedaleko od Vrbovca. Radi se o Domprojektovoj tipskoj kući, jednoj od najprodavanijih kuća iz standardne ponude, s tim da je investitorica odlučila dodati i garažu. Već kao i prema običaju montaža je prošla besprijekorno. Pisao sam o obradama CNC strojem i njegovoj preciznosti na 1/10 mm. Naravno da takva preciznost rezultira i besprijekornim uklapanjem zidnih elemenata na njihovo mjesto. Kuća je građena u sistemu Euro , vrlo kvalitetnom i certificiranom zidu. Da, sistem Euro je jedan od niza certificiranih sistema gradnje za koje je Domprojekt dobio Europsku tehničku ocjenu (ETA) i za njega investitorima može izdati certifikat CE. Wow!! Veliki iskorak za Domprojekt i težak zadatak za sve proizvođače koji prate naš rad :) Sad možemo izvoziti na tržište Europe bez dodatnih zahtjeva pojedinih država. Čini mi se da je to i za naše domaće kupce veliki plus, jer je ovo poseban certifikat koji garantira visoku kvalitetu

Montažna kuća Sara

Lijepa Sara u Požegi je u završnoj fazi uređenja okoliša i spremna je za useljenje. Kuća na brežuljku s pogledom na grad građena je u sistemu Euro, ima detalje oblaganja kamenom, te pruža sve prednosti energetski učinkovite gradnje drvom. Sistem Euro je sistem gradnje kojeg odlikuju iznimna izolacijska i konstruktivna svojstva. Na zaseban konstruktivni dio se dodaje potkonstrukcija debljine 5 cm unutar koje se postavljaju instalacije. Tako se cijevni razvod vode i struje provlači kroz potkonstrukciju i uvijek se mogu lako napraviti preinake ili popravci, ne zadirući u konstruktivni sklop. S unutarnje strane sistem ima dvije ploče koje osiguravaju izvrsna zvučna, konstruktivna i protupožarna svojstva. Vjerujem da će naši prijatelji iz Požege uživati u svim prednostima montažne gradnje. Montažna kuća Sara

Domprojektov projektni ured je promijenio adresu

Dragi prijatelji, obavještavamo vas da je projektni ured tvrtke Domprojekt počeo s radom na novoj adresi. Možete nas pronaći u Trnjanskoj cesti 37. Telefonski broj ostaje +38514810138. Nažalost, dosad najpoznatija adresa za montažne kuće - Petrinjska 6 je nakon potresa u Zagrebu postala neupotrebljiva, a show must go on! Idemo Domprojekt!